Nowości
Wysokiej klasy ręczna maszynka do mielenia mięsa.
Ta wersja maszynki przystosowana jest zarówno pod silnik elektryczny jak i do napędu ręcznego.
Ważną częścią maszynki jest dopasowany ślimak osadzony na łożysku metalowym kuleczkowym, która wprawiona w powolny ruch obrotowy (napędzana ręcznie korbą/kołem lub za pomocą silnika) przesuwa kawałki mięsa w kierunku obracających się wraz ze ślimacznicą noży rozdrabniających mięso przeciskane przez tarczę z niewielkimi otworkami o ostrych krawędziach.
Specyfikacja:
- Wykonana w całości z żeliwa.
- Galwanizowana (ocynk.).
- W komplecie z 3 lejkami do kiełbas oraz 4 sitkami o różnych rozmiarach oczek.
- Funkcjonalna i łatwa w czyszczeniu.
- Wykonana w całości z odlewu żeliwnego, co zapewnia dużą trwałość i wytrzymałość.
- Mocowana na zacisk do blatu.
W komplecie:
- Maszynka
- 4 x sitko (oczka 5mm, 8mm, 10mm szarpak)
- 1 x Nóż
- 3 x lejek do produkcji kiełbasy (17, 20 i 22 mm)
- Koło pasowe do napędu elektrycznego
- Koło pasowe będące jednocześnie korbą Ø 32 cm
kl906
55 Przedmioty